Blir alliansen två partier kort?

[column width=”45%” padding=”5%”]

Vänsterpartiet  trampar vatten  i opinionsundersökningarna trots att det är det enda partiet som har stöd i opinionen   när det gäller stopp för  vinster i välfärden. Socialdemokraternas partikongress lyckades mangla sönder de ombud som ville stoppa vinstuttaget ur skola vård och omsorg. Miljöpartiets kongress skärpte iofs skrivningen när det gäller vinstuttag ur friskolor men ett stopp vågade man sig inte på. Blir det MP+S som bildar regering efter valet 2014 lär våra skattepengar fortsätta att rinna ner i riskkapitalbolagens fickor. En fortsatt  erosion av den generella välfärden om än i långsammare takt än under alliansens mantel.

Miljöpartiet attraherar fler väljare kanske tack vare att medlemmarna körde över partiledningen i en rad frågor på partikongressen och vred partiet en bit åt vänster.
[/column]
[column width=”45%” padding=”5″]

Centerpartiet däremot fortsätter att backa. Till skillnad från MP är C idag ett parti som svängt högerut och där partiledningens vilja är lag.  Inte så konstigt med tanke på att Centern i sin moderniseringssträvan helt bytt skepnad från ett utpräglat socialkonservativt landsbygdsparti till ett renlärigt nyliberalt parti som vaskar väljare på Stureplan. Stureplanscenterns haveri, ungdomsförbundets  dumheter  och Annie Lööfs krumbukter lär ta död på det partiet.

Ett till två partier kort lär kosta alliansen valsegern vid 2014 års riksdagsval. Med centerpartiet under 4 procents spärren och kristdemokraterna hängande på gärdsgården lär vi få en minoritetsregering där miljöpartiet och socialdemokraterna delar på ministerposterna. Vänsterpartiets insats blir att ge stöd åt en sådan konstellation om nu inte folkpartiet bjuds in till Rosenbad.

[/column][end_columns]

Bloggat: M Moberg, Jinge på bilderblogg.se,

Media: AB12 DN1234 SvD

Läs även andra bloggares åsikter om  , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
10 years ago

En konstellation mellan (s) och (mp) kan jag tänka mig, men låt oss slippa folkpartister i den! Jag tror att det viktiga och nödvändiga samarbetet skulle försvåras då mellan partierna.