Bli inte en av dom som tittar på!


I Europa visar högerextremistiska grupper än en gång sitt fula tryne. I Sverige har ett rasistiskt parti med nazistiskt förflutet säte i Sveriges riksdag.

På arbetsplatser, skolor och torg vänder antirasister ryggen åt Jimmy Åkesson och Sverigedemokraterna medan ledarsidorna förfasar sig. Inte på grund av att ett rasistiskt parti far runt och sprider sin hatpropaganda utan mot de som protesterar mot rasismen.

Så ser normaliseringen av  rasism ut i Sverige av idag. Argumenten är att vi ska ta debatten med Sverigedemokraterna. Låta rasisterna bestämma agendan för vad vi ska diskutera.  Invalda i i riksdagen och därför bemötas med respekt.

Det är en argumentation som inte tål granskning. Ska vi stå vid sidan av och titta på när rasisterna sprider sin hatpropaganda? Yttrandefriheten innebär inte att det som sägs måste stå oemotsagt eller att vi måste lyssna på antidemokratiska budskap.

Det är nu det händer. Det är nu det gäller att visa vilken sida vi står på. Hur ska vi annars kunna se våra barn och barnbarn i ögonen om vi ställer oss vid sidan av och tittar på när rasismen breder ut sig?

Vakna upp
Börja se dej omkring
Fatta mod
Så du kan säg’ till dina ungar när dom frågar dej
att du var en av dom som stod emot (Ur Valet, sv text Mikael Wiehe)

 

Lästips :Eftersom folk inte förstår vad yttrandefrihet är, Isobel Hadley-Kamptz; Fascismen-känner igen lukten, Dagens Seglora; SSU_are var ständigt på språng för att störa eller stoppa nazistiska möten, Svensson;Vem har sagt att Åkesson ska tystas?Svensson;

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Freja
9 years ago

Jag ska snart stå med ryggen emot dem, jag tycker att det är viktigt att visa för andra att vi är många som INTE håller med dem!