Bisarrt och otidsenligt.

En helvetisk vecka för en monark vars viktigaste uppgift är att ge god PR åt Sverige.

Men bakom alla avslöjanden om kaffeflickor och  maffiakontakter  finns något som är om möjligt   allvarligare. Ett statsskick där det högsta ämbetet går i arv.  En otidsenlig institution som inte hör hemma i en demokrati.  En skattefinansierad statschef som inte tillåter granskning. En kung som står över allt och alla. Så bisarrt!

Media AB12

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Det är i skuggan av olika ”avslöjanden” om den svenske statschefen, kungen, dags att på allvar diskutera avskaffandet av den otidsenliga relik som arvkungadömet utgör. Inte främst för att kungen visat dåligt omdöme och eventuellt befunnit sig på en porrklubb där unga kvinnor haft sex med varandra. Inte heller främst för att kungens vänner uppvisat dåligt omdöme när de kontaktat svenska gangsters för att få köpa loss eventuella bilder på kungen och nakna unga unga kvinnor. Inte för att kungahuset hanterat hela ärendet med kungen, otrohet och nakna kvinnor på ett dåligt sätt. Inte för att kungen begått nåt brott, för det har han av allt att döma inte gjort. Han är helt enkelt inte skyldig till nån ting mer än dåligt omdöme. Utan helt enkelt för att arvkungadömet är odemokratiskt och otidsenligt. […]

ulla wall
ulla wall
12 years ago

Mina argument om att Sverige har nytta av en fristående och opolitisk glansfull marknadsföringsavdelning, kungahuset, ha fått sig en törn.
Är det kungen eller är det författare och media som är skyldiga till det? Så himla tråkigt, för jag tycker ju inte att andra länders presidenter sprider någon särskild glans omkring sig de heller!?
Vår gamla otidenliga historiska kungahusglans har tills nu varit bra för Sverige. Och inte tror jag att det blir billigare med andra former av marknadsföring. Marknadsföring kostar.Kluven är jag, för visst är det fel att ärva statschefsposten, egentligen. Ulla i Enköping