Fas 3, fasans grupp för långtidsarbetslösa.

Jobb- och utvecklingsgarantin JUG en av alliansens flaggskepp granskas idag.

Först ut var socialdemokraterna som presenterat en utredning  av Riksdagens utredningstjänst  i frågan. Hur det har gått för de långtidsarbetslösa som placerats i fas 3 framgår tav tabellen nedan

Det är inte många som får ett arbete utan stöd av något slag. Den största kategorin är de som får aktivitetsstöd från Försäkringskassan och den näst största hamnar i gruppen övriga avaktualiserade orsaker.  Vad nu det kan innebära.

Fas 3 kan mycket väl beskrivas som fasans grupp där arbetslösa tvingas ta ett jobb under slavliknande förhållanden, en grupp som oseriösa arbetsgivare rått berikar sig på. Peter Johansson skriver om fas 3:

Långtidsarbetslösa tvingas att förvara sig själva till en ersättningsnivå som motsvarar socialbidrag. Om de klagar över sin situation stängs de av och får leva hand ur mun

Arbetförmedlingen visar i en egen rapport  att  jobb- och utvecklingsgarantin är ett enda stort misslyckande och inget annat än ett spel för galleriet.

Den första större studien av resultatet av jobb- och utvecklingsgarantin som nu presenterats, visar att ju längre tid man befinner sig i Arbetsförmedlingens jobb- och utvecklingsgaranti, desto större är risken att bli kvar där.

Bloggat: M Moberg , Löntagarbloggen, HumanLabRat

Media: AB 1, ETC/Efter arbetet,

Bloggare om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments