Är vårt vardagsliv i händerna på CIA nu?

CIA.s grandiosa avlyssningshysteri  blir bara värre.

”1984” är en västanfläkt jämfört med vad som nu försiggår.

  1. Avlyssning via Samsungs smart TV även när den är avstängd.
  2. Iphonen i fickan en avlyssninsapparat redo att användas av CIA .
  3. Inte att förglömma Microsofts Windowssystem som tjuvtittshål i händerna på CIA.

Allt enligt läckta rapporter från CIA till Wikileaks.Det var vad medierna rapporterade om härom dagen. Svåt att tro på? Idag bekräftas läckan då flera av de stora teknikföretagen uttalat sig om uppgifter som gör gällande att CIA ska ha hackat sig in i deras produkter. Såväl Apple som Samsung, Microsoft och Google uttalar sig.

”Medan vår första analys tyder på att många av de frågor som läckt idag redan har lappats i vår senaste iOS-version, kommer vi att fortsätta arbetet med att snabbt åtgärda eventuella identifierade sårbarheter”, sade Apple.(Breakit)

Har man rent mjöl i påsen finns ingen anledning till oro är knappast någon tröst trots rent mjöl i påsen. Bara vetskapen om möjligheten av att kunna bli avlyssnad är förbaskat otäck. Någon personlig integritet existerar inte om CIA.s logaritmer av en händelse skulle fånga upp något helt oskyldigt som  befinns intressant att titta närmare på. Och det utan att Du har den blekaste aning om vad som försiggår.

CIA kan ha massvis av verktyg för att bugga mobiltelefoner, datorer och tv-apparater, enligt den senaste Wikileaks-läckan.

Och det är inte ens särskilt avancerad teknik, enligt experter.

– En mycket enkel regel om du ska prata känslig information är att lägga mobilen i ett annat rum, säger IT-säkerhetsexperten Joachim Strömbergson (AB)

Vad att göra? Strunta i det och lita på rent mjöl  påsen? Eller klistra för bildfönstren i datorn, iPhonen, iPaden, dra ur sladden i TVn och lägga telefon och iPad i annat rum då samtal pågår? Nåja så paranoid vägrar jag att vara. Hur gör Du?
Teknikjättarna lovar täta säkerhetshål, Ny Teknik

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

#blogg100 – dag 9

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
7 years ago

Läskigt. Och svårt att veta hur jag ska komma undan utan att skrota den digitala delen av mitt liv, som är väldigt omfattande.