Almedalen i skuggan av grekiskt referendum.

Grekland demokratins vagga visade Europa hur en slipsten ska dras medan eliten minglade i Almedalen.

Medan högtrycket värmde frusna själar avslutades jippot i Almedalen. Inte kommer det som avhandlades att påverka vår vardag.

Moderatledaren skapade nyord i sann moderat stil. Vad var det hon kallade skattesänkningen den här gången? Nyjobbsavdrag. Och det ovanpå jobbskatteavdrag. I moderaternas Sverige behövs ingen skatt. En skrotad välfärd där var och en får klara sig bäst vi kan är vad moderater trånar efter.

Björklund talade om vad? Om Putin förstås! Ett förflutet som major förpliktigar. Och så gjorde han en pudel och föreslog en återgång till läget innan Alliansen gjorde det dyrare att flytta. Det är vad sossarna i opposition ville ändra på men glömt när de flyttat in på Rosenbad.

Sjöstedt fick rubriker om hårda och tuffa krav på regeringspartierna i kommande förhandlingar. Får väl tolkas som ren och skär propaganda.Inte är han värd så stora ord.  För vad är väl Sjöstedt partiledare för om inte ett stödparti åt regeringen?

Lööf uppträdde som en kusin till M Thacher. Åkesson var allmänt grinig och Kd-ledaren tog ett rejält kliv åt höger.

Vad som hände i Almedalen lär inte sätta några större spår. Vad som däremot skett i Grekland lär tala om sig. Greklands referendum visade vad reell demokrati är. Ett nej till ett nytt svältprogram är en rejäl smocka mot den nyliberala agenda som ledarna inom EU vurmar för.

Andra om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments