100 års kamp går vidare.

Fler och fler  kvinnor väljer rödgrönt . Ett väntat resultat med tanke på den politik som slagit extra hårt mot kvinnor.

Aldrig tidigare har könsgapet varit så tydligt mellan män och kvinnor visar en specialkörning som Sifo gjort åt SvD.

Nedskärningar i vård, skola och barnomsorg  ökar belastningen på de som är kvar. Resultatet blir ökad sjukskrivning med risk för att ställas vid sidan av  med de nya sjukskrivningsreglerna.

Försämringen av a-kassan har missgynnat kvinnor då tre av fyra deltidsarbetande är kvinnor. Det är de som drabbas av begränsningen till 75 dagars ersättning vid  deltid.

RUT-avdraget , subventioneringen av städning för de högavlönade har öppnat för  ett nytt låglöneområde med dålig arbetsmiljö för kvinnor.

Trots lagstiftning om kvinnofrid slutar lagen att fungera vid hemmets dörr och det görs alldeles för lite för att skydda kvinnor som utsatts för övergrepp menar Amnesty international.

”Om du har blivit våldtagen eller utsatt för sexuella övergrepp i ett rikt eller fattigt land har ingen betydelse. Chanserna att en förövare ställs inför rätta är små”, skriver Widney Brown, chef för Amnestys avdelning för internationell rätt”, på Amnestys svenska webbsajt.

I konflikter är  kvinnor och barn måltavlor.   Massvåldtäkt används systematiskt. Mitt ibland oss försiggår trafficking av kvinnor och flickor som luras hit och säljs för att tillfredsställa män.

Internationella kvinnodagen är efter 100 år fortfarande lika aktuell. I jämlikhetens förlovade land finns mycket kvar att göra. I Göteborg och  runt om i landet firas den internationella kvinnodagen. 

Vi vet att   kvinnor kan och t om kan   avgöra valet i september.

Tidigare inlägg”Man föds inte till kvinna, man blir det.”

Bloggat: Röda Lund, Röda Göinge, S-buzz, Nemokrati, Bloggstafett

Mer i media: AB, 1, DN, GP, SvD, SvD2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , , Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
VB
VB
14 years ago

Alla dessa organsisationer försöker chockera för att samla in pengar och få inflytande.

Om man har den tron att alla som blir anmälda för våldtäkt ska slängas in i fängelse då kan man ju vinkla det så, själv tror jag på rättvis prövning i domstol alt. prövning av åklagare, så vad är problemet egentligen ?

Låter som de vill kortsluta rättsystemet och ha olika lagar för män och kvinnor, vilket delvis redan finns.

JD
JD
14 years ago
Reply to  annarkia

Du har fel!
Problemet är inte så ensidigt som du påstår.
Visst är det så att många anmälningar inte leder till åtal men det är också så att många av de anmälningar som leder till åtal inte är tillräckligt utredda vilket innebär att Sverige kanske är det land i Världen där flest oskyldiga sitter inne för våldtäkt. Något som för den drabbade ofta förutom ekonomisk ruin innebär ett utanförskap under resten av livet.
Alla undersökningar visar att 10% eller fler av alla anmälningar är falska. (Jodå även kvinnor kan ljuga för att tjäna en slant eller av andra orsaker.)
Enligt vissa undersökningar är siffran uppe i 40%.
Många blir idag dömda på amatörer och lekmäns bedömningar av hur trovärdig kvinnan är, något som oftast tas för givet då det väl gått till domstolen. Något som inte ens experter på området säger sig klara av.
Vi ska ha ett rättssamhälle där rättstryggheten och rättssäkerheten är till för både män och kvinnor något som feminismen inte ställer upp på.
Tro mig när jag hävdar att jag är mycket insatt i detta problem!

trackback

[…] Och det går väldigt långsamt i Sverige, landet som annars brukar vara så stolt över sitt system… […]

M
M
14 years ago

Om du inte sett så se.

Gå med i motståndsrörelsen

http://www.beast1333.com/resistance.html

trackback

[…] Humbug, Bondfångeri, Blogrankers Läs också: K&Å, Back-N, Pamflett, Alliansfr, Anna, Annarkia, Ilsemarie, Lasse, Loke, Röda-b, Röda-m, scaber, Anders, Tommy KJ t Etiketter:Bloggar, […]

Jonas
Jonas
14 years ago

100 års kamp. Är det inte 108 år som gäller?

annarkia
annarkia
14 years ago
Reply to  Jonas

Internationella kvinnodagen fyller 100 år idag. Har Du missat det? 🙂

bloggare på icedaniel.se

Problemet är väl arbetsmarknaden. Många kvinnor jobbar i den kommunala sektorn barnomsorg, vård etc. Anställningarna är ofta dåliga, rätten tillheltidfinns inte,många får typ en tjänst på 75%. Anställningarna är ofta vik,vilket gör att det blir svårt att planera sin framtid. I den studie idag framkommer det att 1/4 ensamstående kvinna med barn lever i relativ fattigdom. Men det var inte bättre då sossarna styrde och jag är tveksam om det blir det om ni kommer till makten.

Nemokrati
14 years ago

Mycket bra sammanfattning. Lyssna inte på mörkermännen – det är bara patetiskt försvar för stenålderstänkande.