100 års kamp går vidare.

Fler och fler  kvinnor väljer rödgrönt . Ett väntat resultat med tanke på den politik som slagit extra hårt mot kvinnor.

Aldrig tidigare har könsgapet varit så tydligt mellan män och kvinnor visar en specialkörning som Sifo gjort åt SvD.

Nedskärningar i vård, skola och barnomsorg  ökar belastningen på de som är kvar. Resultatet blir ökad sjukskrivning med risk för att ställas vid sidan av  med de nya sjukskrivningsreglerna.

Försämringen av a-kassan har missgynnat kvinnor då tre av fyra deltidsarbetande är kvinnor. Det är de som drabbas av begränsningen till 75 dagars ersättning vid  deltid.

RUT-avdraget , subventioneringen av städning för de högavlönade har öppnat för  ett nytt låglöneområde med dålig arbetsmiljö för kvinnor.

Trots lagstiftning om kvinnofrid slutar lagen att fungera vid hemmets dörr och det görs alldeles för lite för att skydda kvinnor som utsatts för övergrepp menar Amnesty international.

”Om du har blivit våldtagen eller utsatt för sexuella övergrepp i ett rikt eller fattigt land har ingen betydelse. Chanserna att en förövare ställs inför rätta är små”, skriver Widney Brown, chef för Amnestys avdelning för internationell rätt”, på Amnestys svenska webbsajt.

I konflikter är  kvinnor och barn måltavlor.   Massvåldtäkt används systematiskt. Mitt ibland oss försiggår trafficking av kvinnor och flickor som luras hit och säljs för att tillfredsställa män.

Internationella kvinnodagen är efter 100 år fortfarande lika aktuell. I jämlikhetens förlovade land finns mycket kvar att göra. I Göteborg och  runt om i landet firas den internationella kvinnodagen. 

Vi vet att   kvinnor kan och t om kan   avgöra valet i september.

Tidigare inlägg”Man föds inte till kvinna, man blir det.”

Bloggat: Röda Lund, Röda Göinge, S-buzz, Nemokrati, Bloggstafett

Mer i media: AB, 1, DN, GP, SvD, SvD2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , , Intressant

12 comments for “100 års kamp går vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.