Trafikkaos och julklappstips.

Mitt i allt nyhetsflöde om tåg- och flygkaos, snöoväder och allt vad det kan vara  brottas vi vanligt dödliga med brådskan inför julen.

Julmat  och julklappsbekymmer står för dörren så här sista helgen inför julen.   Frysen börjar fyllas och räcker tiden inte till finns ju färdiglagad mat att köpa.
Det är klapparna som för de flesta av oss är den svåra biten . Vad köper man till de som har allt? En ny skjorta igen, en bok, ett spel till eller vad? Varför inte göra någon annan glad genom att lägga något som kan glädja många under granen.En julklapp   som kan glädja så många.

Varför inte ge bort en get i julklapp?

Ja inte en riktig förstås utan ett bidrag till en get som kan mätta många munnar. Under granen lägger Du ett kuvert  med en bild på geten och ett kort som visar att någon skänkt 200 kronor genom Action Aid. Gillar Du inte geten finns mycket annat att välja på.

Oväder och trafikkaos kan sätta stopp på julsamvaron.

I Jönköping har det snöat  sedan i går kväll och enligt trafikverket är läget på vägarna runt omkring inte att leka med.  Fortsätter det så här kan det bli riktigt problematiskt när det är dags att fira julafton .   Tåg-, väg-och flygkaos och mera snö kan göra att det tar en stund innan gästerna är på plats i år. Glöggen får stå på värmeljus och julbordet stand by tills alla är på plats.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,, i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Catrin Rising
13 years ago

Stort tack för att du tipsar om ActionAid och våra julklappar mot fattigdom.

Jag var nyligen i Etiopien och besökte bland annat get-projekt i en by i södra delen av landet för att se hur projekten fungerar i verkligheten. Och de fungerar bra!

I byn jag besökte hade nu alla 53 kvinnor en vettig försörjning och av de getter de fått för cirka ett år sedan hade det nu blivit många många fler. Några hade bytt sina getter mot kor, andra hade sålt av sina killingar efter hand. En kvinna hade sparat pengar allteftersom och hade nu köpt en oxe, som hon gav riktigt bra foder för att den skulle bli fet och strax var det dags att sälja den dyrare än vad hon köpt den för. Samtidigt som familjerna hade getmjölk att dricka.

Tack vare get-projektet gick nu alla barn i byn i skolan igen – eftersom de inte längre behövde hjälpa till med sina familjers försörjning.

Med varma hälsningar – och GOD JUL!

Catrin Rising
ActionAid
catrin.rising@actionaid.se