Tänk om …

Tänk om vi flyttat till Australien.

Har ibland funderat på hur livet skulle ha gestaltat sig om min familj flyttat till Australien. Jag var 15 år när familjen var på väg. En flytt som ställdes in i sista sekund till min stora glädje. Flytta från kompisar är inget en tonåring drömmer om. En dag måste jag dit, resa runt och upptäcka naturens skiftningar. Men det får vänta. La Niña är inte att leka med.

La Niña ett väderfenomen som uppträder med jämna mellanrum  är på sitt vresigaste humör i år. Och värre ska det bli om prognosen stämmer. Regn ända fram i mars. Regnkaoset med våldsamma flodvågor och översvämningar som följd är det värsta på över 100 år. Om detta har att göra med klimatförändringen är inte så säkert enligt forskarna.

Att det händer där just nu är en del av naturens inneboende kaos säger M Tjernström i SvD.

dec_10 007

Tänk om Vättern låg i Australien.

Då hade city i Jönköping varit översvämmat vid det här laget. Källarförrådet och bottenplanet på huset vattenfyllt, roddbåt istället för cykel till jobbet. Är det vad som väntar om klimatförändringen inte hejdas?

vättern1

Här har vintern slagit till igen. När jag vaknade i morse möttes jag av en stad indränkt i pudervit snö och några minusgrader. Vackert men ack så halt . Under snön ligger isen kvar på trottoarerna. Men hellre det än vattenmassorna som strömmar fram på Brisbanes gator.

Media: AB123, Ex1234, Svd12 ,DN123, Svt,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

5 comments for “Tänk om …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.