Stormen Sven, lussekatter och Dagens bilder(foto).

Väderrusk och julbak.


Redan i går kväll kom känningar av Sven, stormen som varslats enstämmigt från samtliga väderinstitut.
Trodde hissen skulle stanna. Det smattrade som kulspruteeld i taket på väg ner. Först där ute fattade jag vad som var å färde.  Stora hagel rusade i ilfart ner från himlen.

Vi bor i ett hus med loftgångar så hissdörrarna tar in ljudet utifrån. Knappt hade jag kommit utanför dörren förrän det small till. Blixt och dunder mitt i vintern minns jag inte att jag upplevt tidigare.

hisingen 007

I dag har det regnat horisontellt i den kraftiga vinden. Typiskt Göteborgsregn. Ute vid Vinga  uppmättes 28 sekundmeter i byarna.Den hårda vinden har höjt vattennivån ner i city.

Nu har det lugnat ner sig något men i natt väntar vi ökad vindstyrka och i värsta fall blötsnö. Fryser det sedan till är det kört. Då blir det svårt att hålla balansen där ute.

Det är så det brukar vara säger dom. Halt som attans i Göteborg om vintern. Kommunen har t om delat ut gratis broddar till pensionärerna.
Ska Du ut och resa är det säkrats att hålla koll på avgångarna. Såväl färjor som tåg ställs in.

Väderrusket satte i alla fall fart på julbaket.

lulbak1

Media: DN1234, SvD1234, GP123,Skanskan

Foto:Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 
 
 
  

 
  

Uppdaterad:

– Situationen är tämligen ansträngd, sa Patrik Castillo vid Västtrafiks störningsinfo, med en lätt underdrift. Vi har många inställda delsträckor i busstrafiken, hur många kan jag inte säga.
Mängder av träd blåste ned och blockerade vägar i Pixbo och på flera ställen i Västra Frölunda.
Men även centrala Göteborg drabbades. Vid 22-tiden blåste en stor tall ned över bilar som stod parkerade längs Götabergsgatan i Vasastan.(GP)

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
Heksann
10 years ago

Ser gott ut. Här på höjden snöar det till och med. Fönstren är igensnöade och ett litet lager snö täcker gräsmattan. Blåser en hel del gör det också. Mysigt!