Stormen Sven, lussekatter och Dagens bilder(foto).

Väderrusk och julbak.


Redan i går kväll kom känningar av Sven, stormen som varslats enstämmigt från samtliga väderinstitut.
Trodde hissen skulle stanna. Det smattrade som kulspruteeld i taket på väg ner. Först där ute fattade jag vad som var å färde.  Stora hagel rusade i ilfart ner från himlen.

Vi bor i ett hus med loftgångar så hissdörrarna tar in ljudet utifrån. Knappt hade jag kommit utanför dörren förrän det small till. Blixt och dunder mitt i vintern minns jag inte att jag upplevt tidigare.

hisingen 007

I dag har det regnat horisontellt i den kraftiga vinden. Typiskt Göteborgsregn. Ute vid Vinga  uppmättes 28 sekundmeter i byarna.Den hårda vinden har höjt vattennivån ner i city.

Nu har det lugnat ner sig något men i natt väntar vi ökad vindstyrka och i värsta fall blötsnö. Fryser det sedan till är det kört. Då blir det svårt att hålla balansen där ute.

Det är så det brukar vara säger dom. Halt som attans i Göteborg om vintern. Kommunen har t om delat ut gratis broddar till pensionärerna.
Ska Du ut och resa är det säkrats att hålla koll på avgångarna. Såväl färjor som tåg ställs in.

Väderrusket satte i alla fall fart på julbaket.

lulbak1

Media: DN1234, SvD1234, GP123,Skanskan

Foto:Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 
 
 
  

 
  

Uppdaterad:

– Situationen är tämligen ansträngd, sa Patrik Castillo vid Västtrafiks störningsinfo, med en lätt underdrift. Vi har många inställda delsträckor i busstrafiken, hur många kan jag inte säga.
Mängder av träd blåste ned och blockerade vägar i Pixbo och på flera ställen i Västra Frölunda.
Men även centrala Göteborg drabbades. Vid 22-tiden blåste en stor tall ned över bilar som stod parkerade längs Götabergsgatan i Vasastan.(GP)

Please follow and like us:

  2 comments for “Stormen Sven, lussekatter och Dagens bilder(foto).

 1. Heksann
  5 december, 2013 at 21:47

  Ser gott ut. Här på höjden snöar det till och med. Fönstren är igensnöade och ett litet lager snö täcker gräsmattan. Blåser en hel del gör det också. Mysigt!

  • 5 december, 2013 at 22:19

   På vår sida stan ligger allt under ett lager blöt snö.
   Ett träd blåste ner på spårvagnsledningen i Biskopsgården. Älvsborgsbron är stängd. Fortum meddelade nyss att strömmen gått i sommarhuset…
   Och så blixtrar det och åskar.

Comments are closed.