Skön svalka efter värmeböljan.

Vaknade i Jönköping i morse av att kalla vindar svepte in från Vättern.

Skönt som omväxling mot värmeböljan som mer eller mindre fått mig att gå omkring i ett zombiliknande tillstånd. 12 grader visade termometern på . Något dopp i Vättern var inte att tänka på. Temperaturen i sjön växlar snabbt beroende på om det är från- eller pålandsvind. Sjöns största kända djup är 128 meter och medeldjupet 40 meter och vid pålandsvind kommer kallt vatten från djupet upp till ytan.

kallt

Skogspromenad istället för bad

Kan tänka mig att skogarna runt omkring fått påhälsning idag medan Vätterns riviera  fick vila.  Skogens guld, kantarellerna har aviserat sin ankomst och häromkring har alla sitt eget svampställe. Kommer  regnet lär skogen lysa gul av kantareller som väntar på att plockas.

Jag valde rean istället för skogen . Det var en   märkligt tryckt stämning och glest med folk  på stan. Var det de kalla vindarna, det väntade regnovädret  eller sista semesterveckan som la sordin på stämningen?

I väntan på regnet

Regnoväder är gång men frågan är hur långt västerut det drar. Ostkusten lär få mer regn än vad som önskas med risk för översvämningar.

Packa väskan och återvända till kusten eller vänta på regnet i stan? Det är frågan.

Bloggat: Jinge ser fram emot busväder.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , i,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] SMHI, Åska, Busväder, Rotblöta, Svamp, Skogsbrand, Åsknedslag, Datorer ab1 dn12 svd ex svt Läs oxo Annarkia t Etiketter:Åska, Åsknedslag, Busväder, Datorer, Regn, Rotblöta, Skogsbrand, SMHI, Svamp, […]

Joanna
Joanna
13 years ago

Sol och varmt på kusten hela dagen. 🙂

trackback

[…] Måste erkänna en sak. För första gången i mitt liv tröttnade jag på kusten och åkte hem mitt i sommaren. Värmeböljan, solen och havet tog kål på mig.  Visst är jag tacksam över att […]