Orkanbyar i kustbandet.

Håll er inomhus om det inte är ett absolut måste att vistas utomhus! Det är uppmaning i hela Storgöteborg. Urd är inte att leka med.

Bilden togs strax innan URD var på väg in över Göteborg

Det var en uppmaning jag inte följde. Inomhus märker vi inte av ovädret då vår bostad vätter mot ost och stormen piskar på från väst. Oväder är som tur är sällsynta. En kort kvällspromenad för att höra vindens brus i skydd av husen kunde jag inte motstå.Om vinden hördes? Ujja! Runt husknuten på sista huset slog vinden med fullkraft. Var på vippen att ramla i backen.

Bestämde mig snabbt för att följa stormens framfart i media. 30 m/s på Väderöarna och 25 på Älvsborgsbron rapporterar GP. Längre ner i stan har vattnet krupit upp på gator. Älvsborgsbron är stängd och många tåg står stilla.

Mobiler, laptops och paddor för laddning och alla ljusstakar står redo om oturen skulle vara framme. Ett träd över en elledning och det är kört. Får erkänna att jag trots trasigt knä tog trapporna. Tanken på elavbrott på väg upp i hissen avskräckte. Tänk så lätt en gammal fobi väcks till liv.

Hoppas nu att inte Urd gör vad Sven gjorde i december 2013.

2013 slog Sven till mot sommarhuset.

Sven blåste från norr, en ovanlig vindriktning i Bohuslän. Träd föll som käglor. Väst eller sydvästlig vind brukar inte åsamka samma skador på träd vars rotsystem parerat för den vindriktningen.

Foto: Annarkia & Morgan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments