Höstfärger i Slottsskogen, bilder.

Slottsskogen är Göteborgs äldsta park. Här har göteborgare och besökare vandrat i mer än 200 år.

Om hösten är parken oemotsståndlg. Träden bjuder på höstens hela färgskala och marken fylls av  blad. Vackert!
Att vandra från Majvallen via Björngårdsvillan och upp förbi säldammen och pingvinerna är som att gå på ”mammas gata” i dubbel bemärkelse. Det var den runda jag motionerade under min studenttid i Göteborg. Här vandrade också mina föräldrar  flera gånger i veckan när de var bosatta i Majorna.

Utefter” min gata” finns många platser att sitta ner och få en stunds avkoppling. Det kan behövas med tanke på den kuperade terrängen. Branterna bjuder på bra motion för benmuskler  och stärker konditionen.


I Slottsskogen går jag i långsam takt för att njuta av alla vackra vyer.


När jag vandrar här kan jag framkalla bilder av mina föräldrar som går bredvid och säger ”titta där…” och pekar på ”vattenfallet” eller ett av alla dessa vackra, ståtliga träd.

I den här parken finns de fortfarande med mig.


Och så har vi pingvinenarnas tillhåll i repris. Finns inte på kartan att jag skulle missa att fotografera dessa fantastiska varelser som ständig är klädd i sin frack..

Nästan två timmars promenad med fikapaus vart till ända. Numera blir det bilen hem till Hisingen. Förr bodde jag några fotsteg från Slottskogen. En bit högre upp fanns mina föräldrar och några kvarter ner min syster. Inte konstigt att jag känner mig hemma här.

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments