Illegal vargjakt och obskyra nätverk.

Dokumentären ”Vargkriget” påminner om filmen ”Den långa färden” med hillbillies som lever efter egna lagar och som inte skyr några som helst medel för att förgöra dem de ser som fiender. En otäck dokumentär som visar på nätverk i DalsEd och Värmland mfl län som bedriver illegal jakt på varg med metoder som väcker avsky och vrede. Krossat glas eller gamla tortyrmetoder som förstör mag-tarmkanalen på vargen eller laser som gör djuret blint, gift som skapar diarre och som gör att vargen går en plågsam död tillmötes och avsågade älgstudsare avsedda för jakt från bilen. Vapen som inte kan spåras. Varglyor som rökfylls eller sprängs sönder. En dokumentär som asvlutas med ett öppet uttalat hot som riktas mot vad man kallar vargälskare som om de inte passar sig ska gå samma öde tillmötes som vargen.

Redan innan dokumentären ”Vargkriget” av j ournalisten Peter Andersson och fotografen Björn Markusson sändes i SVT i kväll kritiserades den för att vara osaklig.

Varannan tjänsteman som arbetar med rovdjur i de fem län där licensjakt på varg är tillåten har mordhotats eller trakasserats på annat sätt.
Det visar en undersökning som radioprogrammet Kaliber gjort med 52 berörda tjänstemän, uppger Sveriges Radios Ekoredaktion.(expr)

Hur tänkte Andreas Carlgren då han motiverarde årets vargjakt med att den skulle göra de här människorna vänligare inställda till vargen? Nätverk med vuxna människor vars mål är att utrota en djurart. Den jakten gav ju istället en täckmantel åt vargslakt där fler vargar än vad som tilläts sköts samtidigt som den illegala jakten fortsätter.

Media ab12 3 svd dn1 ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , intressant

  2 comments for “Illegal vargjakt och obskyra nätverk.

Comments are closed.