Det pågår ingen ubåtsjakt säger Stefan Löfven.

Det pågår ingen ubåtsjakt säger Stefan Löfven som borde veta.

– För det första så pågår ingen ubåtsjakt, utan en underrättelseoperation där försvaret har fått tre observationer, två på fredagen och en på söndagen. I akt och mening att ta reda på vad det faktiskt är, det är det första man måste veta, säger Stefan Löfven.

Han menar att det fortfarande är oklart vad det är exakt som har hänt.

– Operationen pågår och det är vad vi vet, vi vet inte exakt vad det är för någonting och då måste man först ta reda på det innan man kan ha någon ytterligare operation (AB)

Ändå finns det en stor rubrik i Aftonbladet som manar oss att klicka på just: ”Läs Allt om ubåtsjakten på vår specialsajt och Allt om jakten. DN:s första sida är nedlusad mer rubriker som spikar fast att det är en kränkning av svenskt vatten och att det är ryssar som ligger bakom. DN:s huvudledare manar om för snabb nedrustning…

Försvarets pressinformatör har tidigare sagt att försvaret inte kan bekräfta uppgifterna i media. Det finns därför all anledning att ställa sig frågan  om  allt är en enda stor tidningsanka. Är det en krisande tidningsbransch som vill generera extrainkomster med rubrikerna om främmande undervattensverksamhet på svenskt vatten? Bilderna som försvaret gjort offentliga är suddiga och kan knappast ha varit underlag för någon som helst oro. Media ger utrymme åt den person som larmat och som säger sig vara helt säker å att det var en u-båt han såg. Där, precis där tar mitt förtroende för media definitivt slut.

Vi har sett det förut. Budgetubåtar som dykt upp från ingenstans strax innan budgetpropositionen spikats, båtar som därefter gått upp i rök. Händelser som skapat rubriker då som nu och genererat extrainkomster till tidningshusen.

Vi kanske ska vara himmelskt tacksamma över att Carl Bildt inte längre är utrikesminister i alla fall.Vilka rubriker skulle inte hans fantasi ha skapat i läget som det ser ut just nu. Vad jag har förstått ska han delta i en TV-såpa som världens bästa barnpassare. Inte skulle jag våag sätta mina barn i knät på den mannen. Vem vet vilka konspirationsteorier han skulle sätta i huvudet på ungarna.

Media: DN12345 & Jan-Inge Flücht12

Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] också dessa bloggar: Annarkia, Svensson, Röda […]