Assangesympatisörer bakom nätattacker?

Under dagen  har banker,  myndigheter och företag  utsatts för nätattacker,  så kallade så kallade DDos-attacker.

Swedbank, SEB, , SJ, försvaret, nätmäklaren Nordnet och nyhetsbyrån TT fanns bland de som drabbades.  Det betyder att de som varit mål för nätattackerna fått sina servrar överbelastade och kunder har haft svårt att komma fram. Vad det beror på och vem eller vilka som ligger bakom  kan näppeligen ingen veta.  Anders Ahlqvist, IT-expert vid Rikspolisstyrelsen  är säker på sin sak och pekar ut   sympatisörertill Assange.

Enligt Anders Ahlqvist, IT-expert vid Rikspolisstyrelsen, har dagens nätattacker en uppenbar koppling till Wikileaksgrundaren Julian Assange och den pågående tvisten om hans utlämning. -Så länge den pågår får vi nog se en hel del sådant här, säger han till TT. (GP)

Det är en kvalificerad gissning från Anders Ahlqvist sida. Nätattacken är inte den första och följer samma mönster som tidigare. De som ligger bakom har hög teknisk kompetens och verkar testa huruvida systemen fungerar, vem som har motmedel och vem som får problem. Helt klart har sårbarheten ökatdå allt fler myndigheter,   företag och deras kunder  är beroende av att hemsidorna fungerar. Märkligt att banker och myndigheter inte har bättre motmedel för att avvärja en överlastningsattack.

Andra om , , ,  , ,, ,

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

  2 comments for “Assangesympatisörer bakom nätattacker?

 1. Bengt Svensson
  2 oktober, 2012 at 15:42

  Nja …
  Tidsmässigt har dagens nätattacker en tydlig och uppenbar koppling till Thomas Quick / Sture Bergwall och den pågående tvisten om han är skyldig eller ej.
  – Så länge det pågår får vi nog se en hel del sådant här.

  • 2 oktober, 2012 at 18:28

   Det blir som storken och antalet barn i…..tja samband tidsmässiga sådana kan man ju hitta om allt möjligt.

Comments are closed.