Assangesympatisörer bakom nätattacker?

Under dagen  har banker,  myndigheter och företag  utsatts för nätattacker,  så kallade så kallade DDos-attacker.

Swedbank, SEB, , SJ, försvaret, nätmäklaren Nordnet och nyhetsbyrån TT fanns bland de som drabbades.  Det betyder att de som varit mål för nätattackerna fått sina servrar överbelastade och kunder har haft svårt att komma fram. Vad det beror på och vem eller vilka som ligger bakom  kan näppeligen ingen veta.  Anders Ahlqvist, IT-expert vid Rikspolisstyrelsen  är säker på sin sak och pekar ut   sympatisörertill Assange.

Enligt Anders Ahlqvist, IT-expert vid Rikspolisstyrelsen, har dagens nätattacker en uppenbar koppling till Wikileaksgrundaren Julian Assange och den pågående tvisten om hans utlämning. -Så länge den pågår får vi nog se en hel del sådant här, säger han till TT. (GP)

Det är en kvalificerad gissning från Anders Ahlqvist sida. Nätattacken är inte den första och följer samma mönster som tidigare. De som ligger bakom har hög teknisk kompetens och verkar testa huruvida systemen fungerar, vem som har motmedel och vem som får problem. Helt klart har sårbarheten ökatdå allt fler myndigheter,   företag och deras kunder  är beroende av att hemsidorna fungerar. Märkligt att banker och myndigheter inte har bättre motmedel för att avvärja en överlastningsattack.

Andra om , , ,  , ,, ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Bengt Svensson
Bengt Svensson
11 years ago

Nja …
Tidsmässigt har dagens nätattacker en tydlig och uppenbar koppling till Thomas Quick / Sture Bergwall och den pågående tvisten om han är skyldig eller ej.
– Så länge det pågår får vi nog se en hel del sådant här.