Drevet mot (MP) efterlämnar en bitter eftersmak.

Drevet mot Miljöpartit håller på att ebba ut. Kvar finns den verklighetsbeskrivning som media förmedlat. Justeringar av verkligheten. Vridna bilder som blivit sanningar och som biter sig fast.

Två exempel av allt det som media skapat rubriker runt senaste veckan:
-Mehmet Kaplans jämförelse mellan  staten Israels politk mot palestinierna och nazisternas agerande på trettiotalet i Tyskland förvrängde medierna till en jämförelse med förintelsen.
-Yasri Kahns ovilja att ta en kvinna i hand fick Lena Mellin och många med henne att tala om kvinnors orenhet när det istället handlar om en fråga om intimitet.

Som grädde på moset kom ett uttalande om islamistisk infiltration av mp som alla medier hakade på. Ställ dig frågan om infiltration för att göra vad. Då faller det uttalandet sönder i småsmulor.

Hela drevet bygger på och spär på den islamofobi som ligger och pyr. Varför det sätts igång just nu och av vem och med vilket syfte  är frågor som väntar på svar.

Ska miljöpartiet kritiseras och ministrar och funktionärer avgå borde det vara på grund av politiska tillkortakommanden och inte som nu  på grund av medias ryktesspridning.

Miljöpartiets svek mot viktiga grundfrågor som Vattenfalls försäljning av brunkol österut och en migrationspolitik som  stänger dörren för människor i nöd skapar inga rubriker och får kanske inte ett parti på fall. De har dessutom gått med på jakt på utrotningshotade och rödlistade djur av flera olika arter. Det är trots allt frågor som visar vart det partiet är beredda att gå med på för att sitta kvar på maktens taburetter.

När media överger sin granskning av makten, hoppar över  källkritiken  och istället blir hantlangare åt dolda agendor ökar misstron inte bara mot drevets måltavlor utan också mot budbärarna själva.

55/100 #blogg100

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 comments for “Drevet mot (MP) efterlämnar en bitter eftersmak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.