Med Tank man och nytt objektiv i Uddevalla, bilder.

Kursen i gatufotografi gav mersmak. Lusten att fotografera återkom. Så vad passade  bättre än  att införskaffa nytt objektiv som lämpar sig för just gatufoto och samtidigt det jag brukar rikta kameran mot. Landskap och natur.

Några smakprov från några utflykter med kameran och endast det nya objektivet i detta och kommande inlägg.

Uddeavalla 009

Torget i Uddevalla, Kungstorget besökte vi häromdagen. Anledningen till att vi åkte in till Uddevalla var en fantastisk utställning på Bohus museum: ”Revolutionary micro gestures”, av Christina Lucas & Fernando Sanchez Castillo.

Hade så gärna velat visa ett eller par foton från den utställningen men det går ju inte för sig.

Föreställ er att ni går in i ett stort, stort vitt rum. I ena änden står ett podium med över 5000 små gröna figurer. Så starkt! En symbol över  alla de som dödades på Himmelska fridens  torg 1989 och samtidigt en symbol pver alla de som dristade sig att protestera mot övermakten. (Det var fö samma år jag åkte för att besöka Västbanken och Israel mitt under Intifadan.)

Fernando Sanchez Castillos utgår i sina verk från politisk historia med tonvikt på makt och maktmissbruk. Ett av Castillos mest kända verk ”Tank Man”,  den unge mannen i vit skjorta som ställde sig framför en stridsvagn och tvingade hela kolonnen att stanna, fanns också med på utställningen. Tank Man har blivit en symbol för protest. Han drogs fö tillbaks in i folkmassan och försvann. Vem han egentligen är, är okänt.

färg

Vi tog en snabbfika mitt emot det mer berömda Wienerkonditoriet. En undangömd plats där jag testade just gatufotografi.

Foto: Annarkia
Andra om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments