Gatukonst i full belysning.

Gatukonst i ljuset inför julen.

Under Artscape 2016 gästades Göteborg av internationella och lokala konstnärer. Uppdraget var att skapa gatukonst i stor skala i Göteborgs samtliga tio stadsdelar.

Nu är 11 av dem upplysa  som en del av Julstaden Göteborg. Tre av dem finns att beskåda på Hisingen ,i Backa,  på Lindholmen och Biskopsgården.

Jag fastnade för den i Lindholmen. En gammal ful husfasad har fått nytt liv  av figurer som målats av Bless, Anya Blom, gatukonstnär och illustratör.

Jag är nyfiken på den som finns i Biskopsgården men inte i kvällsmörkret.

Nere i city lyser julens ljus upp varje fasad och alla gator  i ett tre kilometer långt ljusstråk från Lilla Bommen till Liseberg. På Hisingen är det becksvart  när solen gått ner bortsett från gatubelysning och lite sparsmakad julbelysing på torgen.

Foto: Annarkia

Please follow and like us:

  2 comments for “Gatukonst i full belysning.

 1. 11 december, 2016 at 13:47

  Coolt! Spännande sätt att liva upp tråkiga miljöer.

  • 11 december, 2016 at 16:46

   Verkligen!
   Jag var förbi Biskopsgården idag. Inte i min vildaste fantasi hade jag kunnat föreställa mig den miljö jag möttes av. Massor av höga hus som såg ut att räcka upp till himlen med små, små fönster. Grått, färglöst och deprimerande.Vände innan jag hittade konstverket. Jag har svårt att tänka mig att ens ett fint, coolt och färgsprakande konstverk kan lätta upp den grådaskiga miljön. Göteborg är en av om inte den mest segregerade staden i vårt avlånga land.

Comments are closed.