Inskrivningsbesök, rädsla och tvivel.

I dag är det dagen D för mitt knä.

Kallad till inskrivningsbesök för provtagning, röntgen och möte med ortoped, narkosläkare, sjuksköterska och sjukgymnast. En lång dag med mycket väntan.

Om inga medicinska hinder föreligger blir det operation i februari. Vet inte om jag vill eller snarare vågar. Tittade på en operation på youtube i natt. Aj,aj . Ett större ingrepp än vad jag förstått när ny knäled ska fixas.

Mitt knä har uppfört sig bättre än på länge. Kanske inte behövs tänker jag. Vet ju att artrosen blommar upp och lugnar ner sig från och till. Grav artros som jag har i v knä är inte att leka med när artrosen blir inflammerad. Sist kunde jag knappt gå och smärtan var olidlig. Det är vad jag har att vänta om jag inte opereras. Perioder med smärta, svårt att gå och nedsatt livskvalité.

I väntrummet idag känns det ändock som NEJ, NEJ. Ett omfattande ingrepp inte helt riskfritt med smärta och lång rehabilitering med träning och åter träning väntar. Är jag verkligen beredd på detta?

Blir kanske inte något av. Tjuvtittade på EKG skärmen med automiserad tolkning som inte såg alltför lustig ut. Nåja blodtrycket var perfekt i alla fall. Väntar nu på läkarna. Innan jag går hem vet jag besked.

Foto: Annarkia

Andra om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments