Oroligt på årsdagen av revolutionen.

Oroligt i Teheran på revolutionsdagen

Iranska säkerhetsstyrkor öppnade eld och använde tårgas mot anhängare till oppositionsledaren Mir Hossein Mousavi .  Enligt  Street Journalist har  Gmail bannlysts i ett försök att ta kontroll över information som skickas över nätet något som är dömt att misslyckas.

Oppositionella i Iran har gång på gång visat att de kan ta sig förbi regimens spärrar. HÄR kan man följa protesterna i Iran live på nätet.

Twitter är en kanal som används flitigt vid demonstrationer. Ett exempel:

Clashes on Vesal St. have continued, preventing the people from moving to Azadi Sq. #iranelection #22bahman about 7 hours ago from web


Årsdagen av revolutionen i Iran är en stulen revolution som  kantas av arresteringar av oppositionella och ett växande motstånd mot regimen skriver idag Ali Estabi i Aftonbladet under rubriken Jubileum utan jubel.

Amineh Kakabaveh (V) säger  att det inte räcker med att byta ut makthavare utan Irans utmaning är att få ett demokratiskt system.

Protesterna efter president Ahmadinejads tillsättande har fortsatt och regimens eskalerade repression mot oliktänkande är ett tecken på att regimen håller på att förlora kontrollen.

Idag  bussades utländska journalister förbi demonstranterna i ett försök att mörklägga de protester som pågick runt om i Teheran, enligt Street Journalist.

Några tidigare inlägg: Kravallpolis och militär mot studenter i Teheran. Solidaritet med det iranska folket! Kravallpolis och militär mot studenter i Teheran. Solidaritet med det iranska folket!

Bloggat: Röda Malmö
Mer i media: Svd DN DN Dagen
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Please follow and like us:

  5 comments for “Oroligt på årsdagen av revolutionen.

 1. Michael
  11 februari, 2010 at 19:53

  Bara en tidsfråga innan folket där fäller regeringen.

  Det är den gammla generationen i Iran som är problemet vad gäller fanatism men dom kommer inte vara kvar för alltid.

 2. Bo
  11 februari, 2010 at 23:18

  http://www.globalsecurity.org/intell/world/iran/links.htm

  Jag hittar inga demokrater i oppositionen.

  • 12 februari, 2010 at 00:14

   Kan Du inte läsa kanske? 🙂

 3. Bo
  12 februari, 2010 at 15:07

  Läs för mig då…

  Kommunister?
  Royalister?

 4. Anders
  13 februari, 2010 at 01:42

  Tack för ert inlägg i debatten. Men som svensk blir man så förvirrad när man läser om Iran. Landet verkar vara så splittrat. Vissa är mot regimen, andra är för. En iranier har exempelvis skrivit en bra artikel om de senaste händelserna, där han försvarar regimtrogna.

Comments are closed.