Oroligt i Teheran på revolutionsdagen
Iranska säkerhetsstyrkor öppnade eld och använde tårgas mot anhängare till oppositionsledaren Mir Hossein Mousavi . Enligt Street Journalist har Gmail bannlysts i ett försök att ta kontroll över information som skickas över nätet något som är dömt att misslyckas.
Oppositionella i Iran har gång på gång visat att de kan ta sig förbi regimens spärrar. HÄR kan man följa protesterna i Iran live på nätet.
Twitter är en kanal som används flitigt vid demonstrationer. Ett exempel:
Clashes on Vesal St. have continued, preventing the people from moving to Azadi Sq. #iranelection #22bahman about 7 hours ago from web
Årsdagen av revolutionen i Iran är en stulen revolution som kantas av arresteringar av oppositionella och ett växande motstånd mot regimen skriver idag Ali Estabi i Aftonbladet under rubriken Jubileum utan jubel.
Amineh Kakabaveh (V) säger att det inte räcker med att byta ut makthavare utan Irans utmaning är att få ett demokratiskt system.
Protesterna efter president Ahmadinejads tillsättande har fortsatt och regimens eskalerade repression mot oliktänkande är ett tecken på att regimen håller på att förlora kontrollen.
Idag bussades utländska journalister förbi demonstranterna i ett försök att mörklägga de protester som pågick runt om i Teheran, enligt Street Journalist.
Några tidigare inlägg: Kravallpolis och militär mot studenter i Teheran. Solidaritet med det iranska folket! Kravallpolis och militär mot studenter i Teheran. Solidaritet med det iranska folket!
Bloggat: Röda Malmö
Mer i media: Svd DN DN Dagen
Läs även andra bloggares åsikter om Iran, Revolutionsdagen, politik, samhälle
Bara en tidsfråga innan folket där fäller regeringen.
Det är den gammla generationen i Iran som är problemet vad gäller fanatism men dom kommer inte vara kvar för alltid.
http://www.globalsecurity.org/intell/world/iran/links.htm
Jag hittar inga demokrater i oppositionen.
Kan Du inte läsa kanske? 🙂
Läs för mig då…
Kommunister?
Royalister?
Tack för ert inlägg i debatten. Men som svensk blir man så förvirrad när man läser om Iran. Landet verkar vara så splittrat. Vissa är mot regimen, andra är för. En iranier har exempelvis skrivit en bra artikel om de senaste händelserna, där han försvarar regimtrogna.