Leve Palestina!

Idag hölls en manifestation på Gustav Adolfs torg till stöd för det Palestinska folket.

Många har  dödats i den senaste våldsspiralen. Palestinier trakesseras och utsestängs från Al Aqsa moskén. Dörrar och mattor har satts  brand och fönster krossats på moskén.

Nya bosättningar i strid mot internationell rätt planeras och hoppet om en fredlig lösning på konflikten blir allt mer avlägsen.

Trakasserier av palestinier på den av Israel ockuperade Västbanken är legio. mot fredliga demonstrationer skjuts gummikulor, tårgas och även skarp ammunition.

Unga palestinier har i sin frustration över vad som händer startat vad som många ser som en tredje Intifada (uppror). Åtta israeler och fler än 30 palestinier har dödats i den våldsvåg som inleddes den förste oktober.

Oroligheterna ses av åtskilliga som ett uttryck för en stor frustration över att inget sker i den palestinska frågan.

Man står långt ifrån en uppgörelse med Israel om en palestinsk stat. De palestinska områdena försjunker i arbetslöshet och tvivel om framtiden.

Det är en reaktion på handlingsförlamningen på båda sidor. För palestinierna är det också uttryck för ett missnöje med en egen ledning som har misslyckats att bygga upp ett fungerande samhälle.(SVT)

Israeler beväpnar sig och situationen är laddad och farlig. Unga palestinier som attackerat civila skjuts till döds eller skadas på öppen gata.Ett tillhygge eller en näve i fickan kan ses som en kniv på väg att användas. Det finns bildbevis som visar hur en palestinska pojke skjuts av en bosättare. En avrättning som rättfärdigas med att sätta en kniv i handen på pojken som omringats av militär.

En rättvis fredsuppggörelse krävs för att människor i området ska kunna leva i fred och samförstånd. Förtrycket och trakasserierna mot den palestinska befolkningen måste få ett slut.

IMG_0929 IMG_0969ny

Foto: Annarkia

Fler bilder finns HÄR.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments