Än är det inte slutfört.

Hoppet byttes i vrede  på Tharirtorget efter det att Mubarak deklarerat att han vägrar att lämna posten som president.

Många oberoende källor deklarerade att Mubarak skulle lämna in handsken och Tharirtorget sjöd  av hopp och glädje fram till Mubarak framträdde i TV-rutan och envist som en åsna deklarerade att han vägrar att avgå och sätter sin egen person framför folket och landet.Vreden på Tharirtorget ökade till orkanstyrka och ropen skallade LEAVE LEAVE.  .

Vredesprotesterna på Tharirtorget övergick i en beslutsamhet att inte ge upp  kampen för demokrati med devisen:

Framåt och inte glömma.

Redan är det fullpackat med folk på Tharirtorget och fler väntas efter fredagsbönen.   TV-stationen är omringad av demonstranter och utanför presidentpalatset finns tusentals. I  Alexandria och Suez ansluter allt fler. I Mansoura likaså. Den största demonstrationen i Arabvärlden .

Vad som helst kan hända.

Just nu surrar en rad rykten. Många menar att Mubarak lämnat över makten till vicepresident Suleiman  medan andra hävdar att Mubarak satts åt sidan och att det är militären som styr.* Klart är att det bakom kulisserna pågår en maktkamp.   Risken är att det blir en våldsam konfrontation mellan demokratirörelsen och en regim med dödsvåndor.

*Enligt Al Jazeera finns rapporter om att Mubarak med familj ska ha lämnat Kairo.

Den största demonstrationen sedan upproret började den 25 januari och västvärldens ledare sitter som åskådare med armarna i kors .

Bloggat: Kildén & Åsman,   Jinge, Svensson,Röda Malmö, Röda Berget,

Media: AB12,DN123456,Svd1234567,Svt123456, GP123,Ex1,VG1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant

  2 comments for “Än är det inte slutfört.

Comments are closed.