Ökade klyftor och (m) mörkar vem som sponsrar.

I moderaternas Sverige ökar klyftorna och (m) fortsätter att mörka vem som sponsrar verksamheten.

Det är inte små summor det handlar om. Syftet med att skapa transparens är att  möjliggöra granskning och undvika korruption. Är moderaterna rädda för att deras nya varumärke ska solkas ner?  Arbetarparti och storföretag som sponsorer rimmar ju illa om nu det är de som sponsrar (m).

Moderaternas syn på bidragsgivarnas anonymitet är de mer eller mindre ensamma om i Europa och i Sverige är det endast Sverigedemokraterna som tycker lika.

I moderaternas Sverige har enorma summor överförts från de som har det sämst till de som har det bäst. Arbetslösa, sjuka, barn, pensionärer  och kommunanställda har fått betala. 30 000 jobb har försvunnit i den kommunala sektorn  med sämre villkor för de som är kvar och sämre service för brukarna.

Barn far illa

Allt fler barn lever i familjer som  blivit beroende av bidrag.  Under de senaste 4 åren har antalet ökat med 10 000. För att komma ifråga för bidrag måste allt som går att sälja ha avyttrats. Det är  med andra ord svårt för människor i nöd att få hjälp av samhället.

Hittar hos Ilsemarie följande citat från TCO

I en enkät som TCO låtit göra med 30 kommuner visar det sig att nästan 70 procent anger att de skärpta reglerna i sjukförsäkringen är en viktig orsak till ökningen av socialbidragskostnaderna. Dessutom uppger 75 procent av kommunerna att de nya a-kassereglerna lett till ökade socialbidragskostnader.

Barn i i familjehem eller på institution är en grupp som är eftersatt grupp skriver Dagens Nyheter.  Samtidigt har finanseliten trots finanskrisen behållit sina mångmiljonlöner.

Den moderatstyrda regeringen går på tvärs med all forskning och skapar medvetet en politik som leder till ökade klyftor. Forskningen visar ju att det är jämlika samhällen som mår bäst.

Irlandskrisen slår mot fe fattiga

Regeringen är mer generös när det gäller att stödja finanskapitalet på Irland. Krisen på Irland får de fattigaste , pensionärerna och offentliganställda betala med sämre villkor. Bankerna och finanseliten får istället stödmiljarder både från Sverige och EU.

Är det så här vi ska ha det? Är det så  vi vill att det ska vara?

Media:DN1, SvD12, AB1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
13 years ago

Politiker = Gangstrar.

Bankirfamiljernas springpojkar.

trackback

[…] arbetarekommun, Johan Sjölander, Ett hjärta rött, Martin Moberg och Annarkia skriver också. Veronica Palm undrar vem som är dagens Kulla-gulla. Aftonbladets artikel missar […]