SAAB:s saga all?

Är det de sista dödsryckningarna hos SAAB vi nu bevittnar? Det ser illa ut. Riktigt illa. Produktionsstopp på grund av inställda leveranser. En VD som gick och obetalda fakturor.

Är det på väg att hända det som olyckskorparna kraxade om då Spykers vd Victor Muller trädde in som räddare av SAAB.

-Ett övertagande av en fabrik för att roffa åt sig de lån och bidrag man fått för att överta företaget? En skenmanöver för att komma över det det miljardstöd som Sverige är garant för.

Om det stämmer är Vladimir Antonovs visade intresse för att bli direkt delägare en fint.  Enligt Svensson för att föra in friskt kapital med syfte att upprätthålla produktionen tillräckligt länge för att komma över alla lån som ännu inte betalats ut.

Man behöver inte vara konspirationsteoretiker för att förstå att det som nu rullas upp är illa nog i sig.

Det riktigt allvarliga nu är inte om Saab Automobile kan betala eller ej, utan att det här skadar förtroendet för bolaget. För vem vill köpa en bil från ett krisföretag?(SVT)

Det skulle vara tragiskt om arbetarnas kamp för fabriken skulle ha varit förgäves.  En hel bygd kan påverkas om SAAB går i konkurs och läggs ned. Skattebetalarna får stå för notan om Müller lämnar in handsken och försvinner med miljardstödet från EIB som Sverige står garant för.

Media: AB1 DN1 Ex12 GP SR SvD1 SVT 1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments