Nyliberalismen kräver offer.

Alliansen tog strupgrepp på den svenska modellen. Nu går den svältdöden till mötes.

SjukhusFult med statligt ägande och statlig verksamhet är regeringens Reinfeldts motto. Fint är att inte betala skatt. Så fort socialdemokrater eller vänsterpartister pekar på nödvändiga återställare hörs ropen från höger:- Nu ska de höja skatten !

Höja skatten är precis det som behövs för att säkra  skola vård och omsorg, det vi kallar välfärd, om inte den social tryggheten ska gå helt förlorad. Snart är vi där, om vi inte redan är det, i ett samhälle där bara de som har råd kan få sjukvård värd namnet.
Sjukhus och vårdcentraleor för att inte tala om äldrevård har sålts ut ch det till vrakpris. Skatterna har sänkts så till den milda grad att utrymmet för löner inom skola och sjukvård krymt. Idag ser vi resultatet . Vård-och lärarutbildningar står med allt fler tomma platser. Vården har brist på personal och som en följd av det platsbrist.   Resultatet blir att patientsäkerheten inte kan upprätthållas.

Inte hjälper det att säga som Reinfeldts fd fru Flippa sa -Vi måste utbilda fler sjuksköterskor. Höja lönen och se över arbetsvillkoren var det inte tal om. Det finns ju inget utrymme för det efter alla skattesänkningar.

 Frågan är om det överhuvudtaget är någon idé att söka sig till en akutmottagning då risken är att Du får ligga utan tillsyn tills det blir för sent.

Kvinnan föll på en promenad och slog i huvudet i en trottoarkant.

När hon uppsökte akuten i Lund fick hon vänta på vård – efter fyra timmar hittades hon medvetslös.
[…]
Kvinnan kom in till Universitetssjukhusets akutmottagning vid tre-tiden på morgonen och fick där vänta. Personalen undersökte inte kvinnan eftersom ambulansen redan gjort det.

Vid femtiden fick kvinnan en huvudvärkstablett och två timmar senare gick hon inte att väcka.

Läkare konstaterade att hon var djupt medvetslös på grund av en omfattande blödning i hjärnan. Kvinnan avled ett par dagar senare.(l finns ingen återvändo. Snart är hela den svenska modellen offrad på nyliberalismens altare.  Då krävs att Du har råd med en privat försäkring för att Du ska få den vård och omsorg som krävs i ett akut läge. och pensionärer med allt lägre pension göre sig inte besvär.

 

Media:AB1,2,3, SvD1,2,3,4,5,SR,DN1,2,3,4,5,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,   Läs oxå M Moberg

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Nyliberalism, Politik, Val 2014, Reinfeldt, Täby gymnasium, Serafimerlasarettet, Sjuksköterskelöner, Jobbskatteavdraget, Moderaterna, Samhället, Skola, Vård, Omsorg, Företagande, Realisation, Välfärdssamhället ab12345 sr1234 dn12345 svd12345 Annarkia […]