Dags att sätta stopp…

Hur många är det som i dag  vrider sina händer i förtvivlan över att ha lagt sin röst på alliansen? Det torde vara en hel del som ångrar att de inte tänkte längre än till den egna plånboken. En börs som inte blev så tjock av sedlar man trott när löneutvecklingen stagnerat, avgifter höjts och välfärden urholkats.

Utländska tidningar skriver efter händelserna i Husby om det som Fredrik Reinfeldt låtsas att han  inte ser.

Den brittiska prestigetidningen Financial Times skrev förra söndagen att det är dags för Sverige att börja ifrågasätta de senaste årens privatiseringar och marknadslösningar. De verkar ha gått för långt. Sverige har gått från ett socialdemokratiskt skyltfönster till ett högerexperiment och behöver hitta en bättre balans. Upploppen i Husby var ett symptom, mästrade affärstidningen. Nu måste ansvariga politiker ”förstå och motverka orsakerna till den minskande jämlikheten, både när det gäller inkomster och tillgång till välfärdstjänster”.

Reinfeldt_gam-300x264Fredrik Reinfledts ovilja att se hur det är ställt  är som Katrine Kielos skriver i sin söndagskrönika inget annat än en medveten strategi för att dupera och manipulera. Se verkligheten som den ärt och erkänna ett politiskt misslyckande skulle ju få det moderata korthuset att rasa samman.

Hur länge till ska de Schlingmannska  PR-tricken  fungera i ett Sverige dekis?I ett samhälle där arbetslösheten blivit så hög att alla känner någon som blivit av med sitt jobb och fått suga på ramarna för att vardagen ska gå ihop eller hört talas om hur livet blir efter en längre tids sjukdom då den bortre gränsen för rätten att vara sjukskriven överskridits sprider sig oron för framtiden.Det om något borde väl få folk att sätta ned foten och säga-Hit men inte längre.   Nu får det vara slut med den Reinfeldtska nyliberala experimentverkstaden.

Illustration: Erik Rune

Lästips: Alla ser inte effekterna av högerpolitiken?Jinge på bilderblogg.se, Det mullrar i läkarkåren, Ingrid Eckerman , Privatiserade apotek och sämre kundsäkerhet, Kaj Raving,Förortshat och förortsilska (1) Pepprat Rödgrönt,

Media: ab23 sr  dn12345 svd123

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 comments for “Dags att sätta stopp…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.