Blåfärgat (s)a(m)arbete?

Håller (S) på att bli blåare än de blåa partierna?

DeN röda rosen får en allt blåare färg. Juholt var  för röd och mobbades bort. Det socialt demokratiska ersattes med blå  tongångar som ja till vinst i välfärden. LO:s och många medlemmars klara ställningstagande mot vinstuttag  i välfärden är inget som toppskiktet inom socialdemokraterna vill kännas vid. Nu visar det sig att partiets  riksdagsledamöter fått handfast vägledning för att hålla sig på den smala stigen .

Frågan om vinstuttag i välfärden splittrar Socialdemokraterna. Därför ville Aftonbladet kartlägga hur riksdagsledamöterna ser på frågan och skickade ut en enkät med tre frågor till partiets 112 ledamöter.

Redan kvällen efter sände vice gruppledaren Berit Högman ut ett mejl till dem, och skrev:

”Om ni vill svara och inte redan har gjort det så skickar jag mina svar här som ”inspiration” som ­naturligtvis bygger på de beslut vi fattat i partiet.”

Högmans svar var ett ja till att privata aktörer, ­både inom skolan och annan välfärd, ska ha rätt att plocka ut vinster ur sina verksamheter. Och ett nej till att förbjuda riskkapitalbolag i välfärdssektorn.(AB)

Är det så här partiledningen inom (S) ska schabbla bort det opinionsmässiga övertaget?  Frågan är om inte (S) fikar efter ett samarbete med moderaterna efter nästa val. Trianguleringen av politiken dvs att lägga sig så nära sin motståndare som möjligt kan få många att byta fot igen. Varför ska man lägga sin röst på ett parti som inte kan stå på egna ben? Ett parti som så sakteliga glider allt längre bort från sina grundläggande värderingar om jämlikhet och rättvisa?

I Bohuslän kan partiordföranden för (S) t o m tänka sig a att samregera med moderaterna. Idag antyder Karin Jämtin något liknande efter att det visat sig att de tre små allianspartierna är på väg under fyra procentspärren i riksdagen.

Magdalena Andersson låter som Anders Borg och delar hans mening om att länder som Grekland och Spanien ska dra åt svångremmen och spara sig ur krisen. En metod som varit föga framgångsrik och som alltfler ledande ekonomer vänder sig mot.

Är det detta som är den framtidspolitik det socialdemokratiska partiet väljer kan det opinionsmässiga övertaget snabbare än snabbt ätas upp av de som i alla fall öppet visar sin blå partifärg.

Media:dn123, svd123, gp1,sr12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Sven Tycker
11 years ago

Jag är rädd för att du kan ha rätt.

trackback

[…] Vinden vänder, Ett hjärta rött, Annarkia Share this:TwitterFacebookMerGillaGillaBli först att gilla 3 kommentarer by PEPPRAT RÖDGRÖNT […]

Ulf Stigson
Ulf Stigson
11 years ago

Japp! Så kommer det bli, tyvärr…