Åsa Romson fartblind i Agenda.

Hur var det ställt med Åsa Romson i går. Totalt fartblind verkade det.

imageÄr det framgången i EU-valet som gjort språkröret rusig? Åsa Romson gav milt uttryckt en spark i baken på sitt eget parti under gårdagens intervju i Agenda. Lågmält men vasst ställdes frågor hon inte besvarade. Istället körde hon på i en enda lång monolog.

Hon trasslade in sig rejält när det blev tal om vinster i skolan. Ska man tro Åsa Romson finns det snälla och så finns det elaka aktiebolag. De snälla återinvesterar en del av vinsten den del som har med skattemedel att göra. Hur tänkte /tänker hon här? Friskolor drivs med hjälp av skattemedel. Blir det pengar över beror det på att gruppstorlekar görs större, personaltäthet minskar och material inte köps in. Det som blir över är just skattemedel som var avsedda för skolan.

Och så motiverar hon sin tankekullerbytta med att miljöpartiet är för mångfald men det är inte vänsterpartiet. Hur hon nu fått för sig det? Mångfald i skolan hänger inte på förekomsten av aktiebolag som ägare. Mångfald i skolan bygger på att olika pedagogiska idéer och nischer tillåts blomstra.

Inte är miljöpartiet ett parti som ligger till vänster. Förbjuda vinster i skolan men tillåta aktiebolag. Påstår sig värna om feminism när det är medelklassens kvinnor som ska kvoteras in i bolagsstyrelser. Utslitna kvinnor inom vården kan gå ner i tid om de inte orkar .

Miljöpartiet är inget parti för den som värnar solidaritet och ett jämlikt samhälle. Det är ett som är säkert.

Illustration: Erik-Rune

Media: DN1234

Läs även  andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments