Askmolnet och sen då?

Flygtrafiken är stängd från en linje Göteborg -Jönköping och söderöver. Trafiken i luften öppnas och stängs om vartannat. Det måste vara irriterande för de som berörs. Svenska myndighter har inte lyssnat på flygbolagens mullrande stämmor om att flygförbudet är överdrivet. Flygsäkerheten har stått i förgrunden till skillnad från andra länder i Europa som överlåtit ansvaret på piloterna.

Många har påverkats av Eyjafjallajökulls utbrott . I Afrika slängs färskvaror som skulle ha transporterats med flyg och lantarbetare riskerar sina jobb. Stoppade hemresor för turister och andra har skapat kreativa lösningar. Sociala medier har fungerat som sambandscentral och hjälpt mängder av strandsatt att hjälpas åt att hitta alternativa transportlösningar. Morgondagens transporter måste se annorlunda ut än dagens om klimatförändring ska vara möjlig.

Hittills har rapporter om nedfallande aska lyst med sin frånvaro. Vad vi vet är att om koncentrationen av aska är hög är partiklarna  hälsovådliga. Askmolnet har i flera dagar legat ovanför Jönköping. Idag slipper jag  askmolnet ovanför  huvudet. På västkusten där jag är för tillfället lyser solen, himlen är klarblå och askmolnet ligger söderöver.

Tidigare inlägg

Läs även andra bloggares åsikter om  ,  ,  ,  ,  intressant

Media: AB DN1, 2GP1, 2, SVD1, 2, SDS1, 2, VG,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
global warming natural causes
global warming natural causes
14 years ago

Hey – great blog, just looking around some blogs, seems a really nice platform you are using. I’m currently using WordPress for a few of my blogs but looking to change one of them over to a platform similar to yours as a trial run. Anything in particular you would recommend about it?