Anna Troberg tar över rodret.

Det kom ett meddelande från Rick Falvinge som snabbt blev förstasidesstoff. Anna Troberg tar över rodret som partiledare för piratpartiet.

I EU valet slog partipartiet många med häpnad och fick över 7% av rösterna. I EU-parlamentet satte piratpartiet med Christian Engström snabbt avtryck då datalagringsdirektivet kom upp till behandling. I valet gick det sämre och  till många besvikelse riktigt dåligt. Att kommunicera politikens innehåll är inte så lätt . Kanske kan Anna Troberg med sin bakgrund ge ett lyft.

Visst behövs piratpartiet. Uppståndelsen och reaktionerna på läckorna från WikiLeaks visar det. Inte minst uppgifterna som visar på att den nationella suveräniteten över svensk rättsskipning lagts åt sidan. Incitamentet till nya övervakningslagar kom från Usa.  När transparensen ökar ges möjlighet till kritisk granskning till det som dolts i maktens korridorer.

I terroristjaktens eller terroristnojans spår öppnas dörrar för de som vill mer av övervakning.  Nog behövs ett parti som piratpartiet som med kraft kan stå emot och visa att informationspolitik  är mer än en fråga .

Bloggat:Anna Troberg, Piratpartiet

Media:Ex 2 AB, DN, SvD,GP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant