Äntligen!


EU försöker få bort det svensk snuset bakvägen genom att föreslå förbud mot vissa aromämnen.

Äntligen ropar många med mig. Nu kan snusets saga vara all.  Snus är äckligt och farligt. Tala med en person som har snus under överläppen är inte alltid helt lätt. Bulan under läppen förfular och talet blir otydligt. För att inte tala om lukten och … ja ni vet vad.  Fy   vad äckligt och ändå borde  jag  vara van,  gift som jag är med en man som alltid haft snusdosan inom räckhåll.

Det sägs att det är svårt att sluta snusa Kan det verkligen vara svårare än att sluta röka?  Det tror jag inte ett ögonblick på.

Aromämnena som föreslås tas bort   är smakämnen som enligt tillverkarna funnits i det svenska snuset i 200 år. Vilket argument! Är det bra för att det funnits länge? Är det farligt är det ju på tiden att det försvinner.   Lite tvång och intrång i privatlivet får vi väl ändå tåla då det gäller vår hälsa! Eller?

Media: Svd, ab, dn, sr
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

  2 comments for “Äntligen!

 1. Dee
  19 april, 2012 at 13:11

  Ja, att sluta snusa kan vara mycket svårare änn att sluta röka ciggaretter på grund utav att nikotin-halten i en prilla snus är ca 10 gånger mer än i en ciggarett! 🙂

  Nitkotinhalter

  Cigg: vanligtvis mellan 0,6 mg och 1,2 mg
  Snus: mellan 4 mg ända upp till 24 mg!

  Sjukt stor skillnad, jag har lyckats kicka bort ciggen, men snuset håller fast en trogen kund ”like a fat kid loves cake!” =)

  // Snusarn

 2. Mårten
  23 april, 2012 at 13:30

  Jeez.. låt folk hålla på. Det drabbar ju inte dig.

Comments are closed.